Veelgestelde vragen

Vragen

Ik heb jullie online gevonden – zijn jullie de juiste voor mij?

Als u op zoek bent naar een aanbieder voor een (privé-) ambulancevlucht, repatriëring vanuit het buitenland of patiëntenvervoer, dan zijn wij de juiste voor u! Wij bieden spoedige en professionele hulp, waar ook ter wereld, op elk tijdstip, tegen een adequate prijs.

Wat bieden wij aan?
  • Medische begeleiding op een lijnvlucht
  • Internationaal ambulancevervoer
  • Ambulancevluchten
Wat wij niet aanbieden
  • Verzekeringen
  • Transporten van overleden personen
  • Lidmaatschappen
  • Lokaal Ambulancevervoer
Hoe snel kan een medische repatriëring plaats vinden?

Dankzij ons meertalig team experts, die wereldwijd gestationeerd en stand-by zijn, kunnen wij repatriëringen organiseren binnen één uur. Mochten er speciale vergunningen nodig zijn, zoals een visum, kunnen wij die met spoed aanvragen.

In welke landen zijn jullie actief?

Wij zijn wereldwijd actief en kunnen patiënten overal ophalen, ongeacht het tijdstip.

Wie bepaalt er of een patiënt gezond genoeg is om te reizen?

Onze dokters hebben het laatste zeggenschap hierover. De meeste klinische dokters zijn niet bekend met de intensive care mogelijkheid voor een transport en vinden een patiënt vaak niet gezond genoeg.

Wanneer verwachten jullie de betaling?

Wij werken met een vooruitbetaling van 100%

Het ziekenhuis weigert de patiënt te ontslaan. Wat kunnen wij doen?

Patiënten kunnen niet in een ziekenhuis gehouden worden tegen hun wil. In geval van een niet coöperatief ziekenhuis, vaak vanwege een taalbarrière, neemt u contact met ons op! Onze medische staf heeft jarenlange ervaring en uitgebreide kennis om de situatie van de patiënt te beoordelen. Indien nodig, kunnen onze dokters de behandelend arts spreken en samen een oplossing vinden.

Wie brengt de patiënt naar het vliegveld?

Wij bieden een bed-tot-bed service aan. Wij regelen een ambulance om de patiënt naar het vliegtuig te brengen en van het vliegtuig naar het gekozen ziekenhuis. Graag regelen wij de opname voor u.

Wat kost een medisch transport?

De kosten variëren per casus en zijn gebaseerd op verschillende factoren zoals:

  • De conditie van de patiënt en de hoeveelheid benodigde zorg.
  • De manier van transport (ambulance, medische begeleiding op een lijnvlucht of ambulancevlucht)
  • Het type vliegtuig dat wij gebruiken.
Kan de patiënt bagage meenemen op een vlucht?

Tijdens een internationale repatriëring kan er altijd één stuk handbagage meegenomen worden. Of de patiënt meer bagage mee kan nemen is afhankelijk van het type vliegtuig. Neem gerust contact met ons op, wij bespreken dit graag!

Neemt EMS de communicatie met het ziekenhuis over en regelen zij de opname in het ziekenhuis?

Ons motto is bed-tot-bed service, dus regelen wij alle aspecten van de repatriëring inclusief het contact met het ziekenhuis. Ook regelen wij de opname van het gewenste ziekenhuis.

Kan een familielid de patiënt vergezellen?

In bijna ieder ambulancevoertuig/ambulancevliegtuig is er de mogelijkheid om een begeleider mee te laten reizen. Neem graag contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke talen spreken jullie?

Onze medische staf bezit jarenlange ervaring en uitgebreide kennis en spreken uw taal.

De talen die wij spreken zijn: Arabisch, Dari, Duits, Engels, Farsi, Frans, Hindi, Italiaans, Nederlands, Spaans, Turks en Urdu. Als wij uw taal niet spreken, kunnen we gebruik maken van een tolk.

Kan de patiënt een rolstoel meenemen op een vlucht?

Kleine, opvouwbare rolstoelen zijn normaliter geen probleem maar moeten wel van tevoren worden aangemeld. Grotere elektronische rolstoelen kunnen alleen in grotere vliegtuigen worden meegenomen.

Kan ik zelf het type vliegtuig bepalen?

Ja, u kunt zelf bepalen welk type vliegtuig het beste is voor uw internationale repatriëring. Wij helpen u graag in het maken van een keuze en nemen factoren zoals vluchtroute, aantal passagiers en de conditie van de patiënt in acht.

Ik wil graag behandeld worden in het buitenland. Kunnen jullie mij helpen om de behandeling en reis te organiseren?

Graag helpen wij u met het organiseren van de behandeling, startend met het contact met de door u gewenste kliniek. Vervolgens regelen wij formaliteiten zoals het visum en het transport.

Door de jaren heen hebben wij goede relaties opgebouwd met de beste dokters ter wereld die innoverende behandelingen en zorg bieden. Wij kunnen in de meeste bekende klinieken een bed met voorrang regelen in Europa en de Verenigde Staten.

Wij bieden ervaren meertalig personeel aan, zodat uw behandeling zo comfortabel en soepel mogelijk verloopt.

Vergoedt mijn verzekering de kosten?

De vergoeding van de verzekering verschilt per casus en ook per polis. Neem graag contact op zodat wij met u de kans op vergoeding kunnen bespreken.

Na een repatriëring staat ons team voor u klaar om u te helpen met uw declaratie aan de verzekeraar. Wij kunnen u voorzien van de benodigde medische documenten die de verzekeraar nodig heeft.

Contact

+31 543 728 112

+31 543 532 736

[email protected]

Volg ons

Instagram
WhatsApp

Ervaringen

Lees de ervaringen van anderen die van de diensten van EMS-247 gebruik hebben gemaakt.

Menu