Repatriëring

Lange afstand ambulancevervoer over de weg

Bij EMS 24-7 hebben wij onze eigen wagenpark van ambulances, die speciaal zijn uitgerust voor patiëntenvervoer over lange afstanden. Een repatriëring over de weg is voor de patiënt een van de meest veilige en comfortabele manieren van reizen.

Wij kunnen afstanden van duizenden kilometers met onze ambulances overbruggen, zelfs buiten de grenzen van Europa. Al onze ambulances beschikken over een complete voorraad medicijnen en de modernste medische apparatuur. Er is zelfs een beademingstoestel aan boord, zodat wij indien nodig ook patiënten in een intensive-care-omgeving kunnen vervoeren. Lees meer over onze repatriëringsdienst per ambulance over de weg.

Privé ambulancevlucht

Als de toestand van de patiënt een medische begeleiding niet toelaat en de afstand van de terugreis een vliegreis vereist, bieden wij de dienst van een privé ambulance aan. De vliegtuigen en helikopters die wij hierbij inzetten hebben een eigen intensive-care-omgeving en zijn uitgerust met de modernste apparatuur en levensreddende technologie.

Zij bieden meer ruimte dan een plaats op een lijnvlucht en geven het medische team zo meer bewegingsvrijheid om de patiënt te verzorgen.

Afhankelijk van de situatie is het soms mogelijk dat een familielid de patiënt op deze vlucht begeleidt. Lees meer over onze ambulancevluchten repatriëringsdienst.

Medische begeleiding

In niet-urgente gevallen is het soms mogelijk dat een patiënt met regulier vervoer of op een lijnvlucht naar huis reist, begeleid door een medische professional.

Ons team komt naar uw locatie toe, brengt alle noodzakelijke medicatie en apparatuur mee en begeleidt vervolgens de patiënt naar huis. Vaak is het eveneens mogelijk om tegelijk ook het vervoer van familieleden te regelen, bij vluchten is dat uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen.

Bij een repatriëring via de lucht is een medische begeleiding financieel vaak aanzienlijk voordeliger dan een privé ambulancevlucht. Lees meer over onze medische begeleiding repatriëringsdienst.

Hoe weet ik welke dienst voor mij de juiste is?

Door ons jarenlange ervaring in de diverse repatriëringsdiensten hebben wij een schat aan kennis en knowhow op dit gebied opgebouwd. Ons team van competente medische experts kan u optimaal over de beste manier van repatriëring adviseren.

Hierbij houden we rekening met de volgende factoren:

De patiënt

Elke patiënt heeft andere medische zorg nodig. De beste en meest veilige manier van vervoer hangt voor het overgrote deel van zijn of haar medische toestand af. Zijn levensondersteunende maatregelen vereist? Moet de patiënt worden beademd? Is hij in staat om rechtop te zitten or moeten hij tijdens de hele reis liggen? Elk geval wordt in overleg met u en vaak ook met de lokale artsen zorgvuldig in kaart gebracht voordat we met een plan komen, dat het beste bij de behoefte van d patiënt aansluit.

Afstand

Afstand is een andere cruciale factor bij de keuze van de beste transportmethode. Een ambulance kan over de weg grote afstanden overbruggen, maar een vlucht is aanzienlijk sneller. Sommige wateren kunnen eenvoudig per veerboot of via een tunnel worden overgestoken, zodat gebruik gemaakt kan worden van een ambulance over de weg. Een ambulancevlucht daarentegen is de snelste manier voor internationale of zelfs intercontinentale repatriëringen. Een repatriëring naar Nederland en België is mogelijk, maar ook een een repatriëring uit Marokko en repatriëring vanuit Spanje behoort tot de mogelijkheden.

Urgentie

Tijd en snelheid kunnen een belangrijke rol spelen bij de beslissing welke transportmethode het beste bij uw situatie past. Soms zijn de omstandigheden dusdanig, dat afwachten vanuit medisch aspect geen optie of voor de familie gewoonweg onmogelijk is. In deze gevallen kunnen wij snel reageren en de optimale maatregelingen voor uw situatie treffen.

Contact opnemen

Aarzel niet om voor alle verdere informatie over onze repatriëringsdiensten contact met ons op te nemen. U kunt ons telefonisch op het nummer +31 543 728 112 bereiken, per e-mail via [email protected] of via onze chatfunctie.

Ons team denkt graag met u mee en helpt u bij het vinden van de beste oplossing. Ook kunt u ons contactformulier invullen om een vrijblijvende offerte aan te vragen – zonder enige verplichting heeft u op die manier een beeld van alles waarmee u te maken krijgt. We staan 24/7 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Contact

+31 543 728 112

+31 543 532 736

[email protected]

Volg ons

Instagram
WhatsApp

Ervaringen

Lees de ervaringen van anderen die van de diensten van EMS-247 gebruik hebben gemaakt.

Menu