Medische repatriëring: Drie voordelen van medische begeleiding op een lijnvlucht

  1. Home
  2. EMS 24-7
  3. Medische repatriëring: Drie voordelen van medische begeleiding op een lijnvlucht

Teams van EMS vliegen geregeld over de wereld om repatriëringen uit te voeren per medische begeleiding. Repatriëringsdiensten als EMS bieden ziekenvervoer per ambulance en per particuliere lucht ambulance. Maar in sommige gevallen is het mogelijk om een patiënt op een lijnvlucht met medische begeleiding te repatriëren. Dit heeft een aantal voordelen:

Spoed

Een patiëntentransport per lijnvlucht is beduidend sneller dan ziekenvervoer per ambulance. Een repatriëring brengt altijd risico’s met zich mee, daarbij is snelheid vaak van belang.

Afstand

Er is geen afstandslimiet voor een repatriëring met medische begeleiding. Wij zijn in staat patiënten over de hele wereld veilig te vervoeren op een lijnvlucht. Zo is het mogelijk om een ambulance uit Denemarken,een ambulance uit Finland en een ambulance uit Suriname te regelen.

Lagere kosten

Een repatriëring op een lijnvlucht is vaak de voordeligste manier van ziekenvervoer. De kosten hangen grotendeels af van de prijs van de tickets voor de patiënt en het medische team.

Patiënten ervaring

In het verleden repatriëerde een team een 23-jarige vrouw op een lijnvlucht met medische begeleiding vanuit Thailand naar haar thuisland, Duitsland. Zij had in een ernstig scooterongeluk meerdere breuken opgelopen, een schedelbreuk, een gebroken elleboog en haar gehele bekken- en schaambeen waren gebroken. Haar ouders namen contact op met nadat hun verzekering niet thuis hadden gegeven.

Haar vader herinnert zich:

“[De dag nadat we met hen gesproken hadden], vloog [het team] naar Bangkok en reisde verder naar Hua Hin. [Ze] vervoerden [onze dochter] met een ambulance naar Bangkok, waar ze aan boord een Lufthansa 747 naar Frankfurt/M. gingen. [Toen ze in het ziekenhuis in Berlijn aankwamen,] was iedereen al op de hoogte en waren er al voorbereidingen getroffen om zo snel mogelijk te opereren. In Thailand waren meerdere belangrijke onderzoeken niet gedaan, en zo waren de schedelbreuk en de scheur in de aorta niet vastgesteld. In Thailand was ze naar enkele dagen overleden … Zonder … de [repatriëring] wil ik er niet aan denken hoe dit anders was afgelopen. “

Niet iedereen kan op een lijnvlucht vervoerd worden, bijvoorbeeld een patiënt die zuurstofondersteuning nodig heeft. In sommige gevallen moet de patiënt ook rechtop kunnen zitten tijdens het opstijgen en landen.

Bij ons staat veiligheid aan eerste plaats, daarom besluit het medische team in alle gevallen wat de beste manier van ziekentransport is, of het per ambulance, per luchtambulance op op een lijnvlucht met medische begeleiding is.

Als u vragen over medische repatriëring hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: telefonisch op het nummer +31 85 06 42 222, per e-mail via [email protected], of stuur ons een sms of Whatsapp om uw situatie met ons te bespreken.

Contact

+31 543 728 112

+31 543 532 736

[email protected]

Volg ons

Instagram
WhatsApp

Ervaringen

Lees de ervaringen van anderen die van de diensten van EMS-247 gebruik hebben gemaakt.

Menu